Esko Huttusen valokuvanäyttely “Elämää Kuivasjärven luonnossa”

Esko Huttusen “Elämää Kuivasjärven luonnossa” -valokuvanäyttely on nähtävissä pääkirjaston vitriineissä 1.-30.7.

Kuvaaja kuvaa näyttelyä:

Näyttelyn kuvillani haluan viestiä Kuivasjärven luonnon monimuotoisuudesta. Tavoitteena on myös lähiluonnon arvostuksen lisääminen, sillä lähiluonto tarjoaa paljon erilaisia virikkeitä ja mielenrauhaa. Kuvieni kautta pyrin tuomaan esille Kuivasjärven nykyistä tilaa ja sitä mitä me kaikki luonnossa liikkujat menetämme mikäli järven veden ja samalla koko lähiluonnon tila entisestään heikkenee.

Olen kuvannut Kuivasjärveä ja ympäristöä useita vuosia. Havaintojeni mukaan Kuivasjärven veden laadun heikentymistä ja järven rehevöitymistä ei ole saatu pysäytetyksi. Kaijonlahden vapaa vesialue on loppukesästä lähes olematon. Laholaisojaan pitkin tuleva virtaama värjää Kaijonlahden veden ruskeaksi. Ahvenojan ja Kaijonrannasta tulevien laskuojien suistoalueiden rehevöityminen on lisääntynyt merkittävästi viime vuosina. Keväällä Kuivasjärvelle palaavat joutsenet ovat puhtaan valkeita, mutta eipä mene kauaa, kun joutsenten pää ja yläkaula ovat värjäytyneet ruskeaksi.

On hienoa nähdä lapsia ja varttuneitakin järven rannoilla onkimassa. Kalastuksen kannalta on harmillista, ettei veden laatua ole saatu parannettua. Jostain syystä vuoden 2018 syksyllä asennetuista hapettajista vain toinen saatiin viime talvena toimimaan.

Suomen kesä on lyhyt, mutta kuvaajalle mielenkiintoinen, sillä luonnossa ehtii tapahtua paljon. Lähiluonnon säilyminen huolestuttaa. Näyttelyni on samalla puheenvuoro Kuivasjärven kunnostamisen puolesta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *